Digital læring: Øget engagement på arbejdspladsen

 I Digital læring

 

Med digital læring sørger du for, at dine medarbejdere hurtigt kan tilegne sig ny viden. Ved at gøre læringen digital, bliver den også mere lettilgængelig for medarbejderne. Og netop tilgængeligheden er en forudsætning for, at læring og udvikling bliver en naturlig del af medarbejdernes ellers travle hverdag. Digitalisering er altså vejen frem på et arbejdsmarked, hvor det forventes, at medarbejderne i en virksomhed konstant udvikler sig.

Ny viden i små bidder

Der er ingen tvivl om, at dine travle medarbejdere vil sætte stor pris på, at I digitaliserede jeres interne træning. Digital læring passer bare bedre til den hektiske hverdag, vi ser rundt omkring i virksomhederne i disse år. Derudover vil de blive glade, hvis de digitale kurser blev præsenteret i små, fokuserede bidder. Et eksempel på dette kunne være en video på tre minutter om brugen af en bestemt software, en salgsteknik eller how to instruction af en bestemt procedure. Denne form for læring kaldes også for microlearning, og det kendetegnes ved, at læringen er hurtig og mobil. Dermed kan dine medarbejdere lære noget nyt, når som helst, hvor som helst, på deres smartphones eller tablets.

Microlearning er ikke bare belejligt for dine medarbejdere. I Coleco har vi selv oplevet, at det også fører til øget produktivitet hos virksomhederne. Årsagen til dette er selve strukturen for de digitale kurser, som sikrer brugervenlig, motiverende og straightto-the-point læring for dine medarbejdere. Deres engagement og udvikling bliver altså hjulpet godt på vej af microlearning.

Øget engagement

Digital læring er et godt instrument til at vække medarbejdernes engagement omkring læring. Fordi medarbejderne får små, koncentrerede informationsbidder, vil de få en større interesse for at forbedre sig, fordi læringen ikke tager flere timer af deres hverdag. Samtidig vælger de selv vejen for deres professionelle udvikling.

Microlearning er et oplagt redskab til læring i arbejdslivet. Dine medarbejdere vil nemlig sætte stor pris på de hurtige og letforståelige kurser. Dette gør, at de hele tiden er nysgerrige efter at lære noget nyt. Deres engagement er højt, fordi de kan tilegne sig meget ny viden på meget kort tid.

Digital læring efter dine behov

Hvis du sidder i en HR-, trænings- eller uddannelsesafdeling i en virksomhed, er det sikkert din opgave at sørge for, at dine medarbejdere tilegner sig ny viden. Det er vigtigt, at du husker at opdatere de digitale kurser hyppigt, da viden hurtigt bliver forældet i dag. Hvis du er flittig til at holde jeres digitale kurser opdaterede, får medarbejderne god grund til at vende tilbage til de kurser, de tidligere har taget. Dermed bliver medarbejderne ajourført efter markedets evigt forandrende standarder. Omvendt er der ikke noget mere demotiverende end læring, som er åbenlyst forældet eller misvisende.

Og, når dine medarbejdere tager de digitale kurser, kan du begynde at måle deres præstationer. Nogle læringssystemer (LMS) tilbyder statistik-moduler, som gør det muligt for dig at følge dine medarbejderes udvikling. Dermed kan du lettere tilpasse dine eksisterende kurser efter dine medarbejderes behov. Har du kendskab til medarbejdernes digitale performance i LMS’et, vil det også blive nemmere at målrette indkøbet af nyt digitalt content. På den måde undgår du at spilde en masse penge på dårlig læring, som ingen efterspørger.

Vil du vide mere om microlearning, LMS eller digital læring i bred forstand, bør du tilmelde dig vores netværksgruppe, Coleco – Vi elsker digital læring, på LinkedIn, hvor digitale læringsnørder og ildsjæle deler viden, inspiration og erfaringer om digital læring i arbejdslivet. Derudover du velkommen til at skrive til os på contact@coleco.dk, hvis du har nogle spørgsmål til bloggen.

Recommended Posts

Start med at skrive og tryk Enter for at søge