Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/coleco.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/coleco.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Fordele ved microlearning: hurtig og effektiv læring er vejen frem i arbejdslivet

5 Fordele ved microlearning

 I Microlearning

Der er mange fordele ved at bruge microlearning i din virksomhed. Især hvis hurtig og engagerende læring er et mål for din virksomhed. Vi vil gennemgå fem fordele ved microlearning, som du bør kende.

Fordele ved hurtig og effektiv læring

Microlearning er en læringsmetode, som er yderst effektiv i arbejdslivet. Vi vil derfor præsentere dig for fem fordele ved microlearning, som har afgørende betydning for dine medarbejderes indlæring.

1. Styrket engagement

En af de afgørende fordele ved microlearning er, at content bliver målrettet efter ét bestemt formål. Samtidigt er indholdet på max 3 minutter; læringen foregår altså hurtigt og med et klart fokus. I Coleco har vi oplevet, at læring foregår bedst, hvis kursisterne får indholdet i små bidder. Dette gør nemlig, at kursisterne ikke føler sig udmattede, hvilket et timelangt kursus kan føre til.

2. Fastholdelse af viden

Microlearning-kurser er bygget til at omfatte bestemte mål, hvor indholdet fremføres bl.a. gennem videoer eller motion graphics. Dette gør, at medarbejderne nemt kan forstå, hvad de skal gøre, og hvad kurserne i sidste ende skal føre til. Dermed vil medarbejderne få lettere ved at fastholde og huske indholdet og koncepterne fra kurserne. Derudover kan fastholdelsen af viden styrkes gennem bl.a. spil og quizzer, hvor indholdet fra kurserne genopfriskes.

3. Praktisk anvendelse af kursernes indhold

Fordi medarbejderne bedre kan fastholde indholdet fra microlearning-kurserne, får de også lettere ved at anvende deres nye viden i praksis. Formålet med deres læring er nemlig at forbedre deres daglige præstationer. Dette sker, fordi de husker det faglige indhold bedre. Da indholdet i et microlearning-kursus er målrettet efter specifikke arbejdsopgaver, vil kursisterne også få en bedre idé om, hvordan deres arbejde skal udføres. Det kortfattede format af et microlearning-kursus sørger også for, at kursisterne nemt kan genopfriske indholdet, hvis det er nødvendigt.

4. Hurtig udvikling

Virksomheder, som gerne vil træne deres salgspersonale hurtigt, kan i høj grad drage nytte af microlearning. Den smertefrie og hurtige oprettelse af nye microlearning-kurser gør, at din virksomhed kan træne sit personale til at tilegne sig nødvendige evner og viden, uden at det tager for meget af deres tid. Virksomhederne kan også selv ændre på og customize kurserne, som de passer til den enkeltes behov. Dette kræver dog , at din virksomhed har personalet til at udvikle korte og effektive kurser – alternativt kan I outsource denne opgave til en ekstern leverandør.

5. Fleksibel implementering

Microlearning kan implementeres på en hvilken som helst enhed; det er tilgængeligt på både PC, tablets og smartphones. Eftersom at kurserne er korte, er det meget oplagt at bruge smartphones til disse hurtige, interaktive kurser. Læringen på mobile enheder bør være varieret, og du kan udvikle såkaldte templates for dine microlearning-kurser, som f.eks. korte mini-spil eller aktiviteter, som kursisterne får gode oplevelser med.

Fordele ved microlearning for forskellige brancher

Udover de fem nævnte fordele så har microlearning en anden afgørende fordel, som enhver virksomhed bør drage nytte af. Microlearning kan nemlig bruges således, at kursisterne kan tilegne sig nye evner og viden øjeblikkeligt. Dermed kan enhver virksomhed bruge microlearning som et nøgleredskab i deres forretninger.

Et godt eksempel på øjeblikkelig læring er brugen af microlearning inden for sundhedssektoren. Her kan medarbejderne nemlig bruge microlearning til f.eks. at få en hurtig og effektiv genopfriskning på basale ting om kroppen. Microlearning kan også bruges i den finansielle sektor, f.eks. i en bank, hvor du bl.a. kan oprette kurser, som gennemgår de helt basale koncepter ift. en bankkonto eller kunderådgivning.

Vil du vide mere om microlearning, er det en god idé at læse om de fejl, du bør undgå med det. For yderligere spørgsmål, kan du kontakte os på contact@coleco.dk.

Recommended Posts

Start med at skrive og tryk Enter for at søge